Vill du ha en bild i flera ramar och orkar inte passa in dessa manuellt? Inga problem, med sammansatt bana fixar du detta i ett kick.

Enklast är om du monterar in din bild som vanligt, och sen ritar upp dina ramar på bilden, då får du en bra överblick över hur du ska placera ramarna för att nå önskad effekt. Det finns ingen begränsning till att det måste vara fyrkantiga ramar, utan det går att använda både cirklar och egna ritade ramat med Ritstiftet.

Skapa dina ramar på bilden

Om du är hyfsat nöjd med dina ramar, är det dags att göra en sammansatt bana av dessa. Markera alla dina ramar och gå till Objekt > Banor > Skapa sammansatt bana (cmd+8v). Nu kan du montera direkt in i den sammansatta banan, eller så kan du kopiera bilden du har skissat på genom att med Direktmarkering (vit pil) klicka på en yta där din sammansatta bana inte har en ram, se bild.

Markera grundbilden

Klipp sedan ut bilden (cmd+x) och markera din sammansatta bana och Klistra in i (alt+cmd+v). Fördelen att klippa ut och klistra in framför att montera bilden är att om du beskurit bilden lite så blir det samma beskärning i den sammansatta banan.

klistra-in-i-sammansatt-bana

När du klistrat in bilden i den sammansatta banan så kan du ändra banan med Direkmarkeringsverktyget eller med ritstiftet.

alternera-banan

Klart.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *